Star Party @ 高壓脊

回覆文章
頭像
豆豸苗
夸克星

Star Party @ 高壓脊

文章 豆豸苗 » 週一 25 8月, 2008 10:06

來緊幾日高壓脊又來了~
趁下弦月+暑假未過, 搵晚去 Star Party 吧!

(其實我仲邊有暑假放.... [擦擦汗] )

頭像
Tarepanda
夸克星

Re: Star Party @ 高壓脊

文章 Tarepanda » 週一 25 8月, 2008 10:24

豆豸苗 寫:來緊幾日高壓脊又來了~

偏偏係工作最忙的時候 [jolin]

頭像
bingsze
夸克星

文章 bingsze » 週一 25 8月, 2008 11:47

贊成!
天平大佬,點睇呀?

sbod

文章 sbod » 週一 25 8月, 2008 11:47

豆豸苗 寫:來緊幾日高壓脊又來了~

好奇問:

PTC or 水口?

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

頭像
Tinping
紅巨星

文章 Tinping » 週一 25 8月, 2008 11:48

Tarepanda 寫: 偏偏係工作最忙的時候 [jolin]
Me too..... [無力感]
如果星期五或六,或者有D機出到來 [印堂黑黑]

頭像
bingsze
夸克星

文章 bingsze » 週一 25 8月, 2008 12:02

不如就今個星期五啦,長命工夫長命做,良辰美景就唔係時時有啦,致於水口定北潭,就睇大家意見,我兩處都ok!

pkchung
紅巨星

文章 pkchung » 週一 25 8月, 2008 12:33

Tinping 寫:
Tarepanda 寫: 偏偏係工作最忙的時候 [jolin]
天平兄, 洗乜o念咁多, 一於就今個五六日, 記得早啲到 PTC 啦 :mrgreen:

syyuen168
夸克星

文章 syyuen168 » 週二 26 8月, 2008 09:47

pkchung 寫:
Tinping 寫:
天平兄, 洗乜o念咁多, 一於就今個五六日, 記得早啲到 PTC 啦 :mrgreen:

bigsize and 鍾爸爸所說甚是. 良辰美景就唔係時時有, 天天下雨就常見.

頭像
Lyrics
主序星
聯繫:

文章 Lyrics » 週二 26 8月, 2008 11:48

哈哈,岩啊,趁距有D好天气,我地都林住喇喇声去玩个过瘾。
不过我林我等5到周末啦,听日就出发

頭像
Tarepanda
夸克星

文章 Tarepanda » 週二 26 8月, 2008 14:27

明天有沒人入水口?

大黃傻貓GARFIELD
中子星

文章 大黃傻貓GARFIELD » 週二 26 8月, 2008 22:13

pkchung 寫:
Tinping 寫:
Hey﹐如果荃灣駕車去北潭涌﹐路線係點﹖我想星期五﹑六入去﹐測試我最新的 Astrotrac﹐影銀河啊﹗﹗﹗﹗

頭像
Tinping
紅巨星

文章 Tinping » 週二 26 8月, 2008 22:45

昨晚又疴又嘔 [吐] ,今日燒到38度 [印堂黑黑] ,吃完藥再瞓過.......希望週五前可以好返......

TONGKW
中子星

文章 TONGKW » 週二 26 8月, 2008 22:58

大黃傻貓GARFIELD 寫:
pkchung 寫:
Tinping 寫:
Hey﹐如果荃灣駕車去北潭涌﹐路線係點﹖我想星期五﹑六入去﹐測試我最新的 Astrotrac﹐影銀河啊﹗﹗﹗﹗
----

佢地講嘅PTC觀星地方就是在北潭涌大網仔路盡頭車輛禁止駛入閘之前的那個旅遊車停車場,那處晚上無人好靜,最好有三幾個人一齊去,维晚上不時有警車巡到。
由荃灣駕車前往最快應是經城門隧道去沙田再到馬山,之後跟西沙路行到大網仔路轉左行沿大網仔路直行到盡頭就係北潭涌。

頭像
扒飯撈麵
夸克星

文章 扒飯撈麵 » 週二 26 8月, 2008 23:03

圖示
唐生所講的是上路
附加檔案

syyuen168
夸克星

文章 syyuen168 » 週二 26 8月, 2008 23:04

如天氣好的話, 星期五, 六人氣應該很旺. 但入停車場時, 緊記關掉高燈.

回覆文章

回到「天文話題 Everything about Astronomy」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 14 位訪客