霍金 : 宇宙「非」上帝創造

頭像
鄧登凳
夸克星

文章 鄧登凳 » 週一 22 8月, 2011 17:48

wtyu21師兄真"勁" [Good Job]

居然可以在八月17日上午11時34分在這裡發表文章, "抄襲"別人在另一論壇同一天下午12時24分發表的文句....

頭像
WFPC2
夸克星

文章 WFPC2 » 週一 22 8月, 2011 18:38

鄧登凳 寫:wtyu21師兄真"勁" [Good Job]

居然可以在八月17日上午11時34分在這裡發表文章, "抄襲"別人在另一論壇同一天下午12時24分發表的文句....

鄧生真勁! 咁低B既野你都講得出!

兩個不愧為低B一族!
[吐血1]

頭像
MANDII
夸克星

文章 MANDII » 週五 26 8月, 2011 16:22

哇,刚刚走离望望,呢张贴最后搞成甘呀,呵呵好小见WFPC2会甘怒气播。
得闲真系要体吓条link白挂吓,体吓真系边个抄边个先,哈哈真系搞笑!

lightning
原恆星

文章 lightning » 週五 26 8月, 2011 17:27

抄別人的文句,無成意之表現也! [嘆息]

頭像
wtyu21
夸克星

文章 wtyu21 » 週五 26 8月, 2011 22:19

WFPC2 寫:
wtyu21 寫:
WFPC2 寫:愛因斯坦小時候都信仰「聖經」所形容的「上帝」,是科普書
令他把這位上帝掉入垃圾桶,並成為一個虔成的「唯物主義」的信仰者,
他寧可相信人和宇宙萬事萬物都是同一種物理實體,他否定自由意志,
但他仍信仰自己心中的「上帝」,並說他代表「萬物的和階」但量子現象的發現又同他的信仰有很大衝突,他到臨終也掙扎不了,並說上帝很狡猾。

但覺得「唯物主義」和「靈性的觀念」都各有它的好處。
不知是否我固執,自然就是自然,宗教就是宗教,硬將宇宙萬物的創設歸化上帝之手,我只覺得是宗教在利用某些人的無知而獲取某些利益(中世紀時的羅馬教廷所作所為)。

我亦很難理解西方一些科學家一邊有信仰一邊從事科研,他們如何跨越心理的關卡呢?這是非常自雙茅盾~
wtyu21小朋友! 你連這句都是抄襲別人的,唔該你下次係都
用自己的文句作呢!
[嘆息]
http://forum.hkas.org.hk/viewthread.php ... ra=&page=2

我幾時做左先知,去抄人家一小時後既文章~莫非有突然出現既蟲洞?將我既思維轉向,向一小時後進發?既然咁犀利,點解我唔知道昨晚六合彩頭獎號碼,如我知道我一定一小時前去買重飛~

在低毀人前請W師兄你先做功課好嗎?
附加檔案
螢幕快照 2011-08-26 下午10.30.57.jpg
被 “抄襲”的受害人~
螢幕快照 2011-08-26 下午10.30.57.jpg (129.61 KiB) 已瀏覽 2678 次
螢幕快照 2011-08-26 下午10.31.43.jpg
W師兄認為小弟 “抄襲” 的證據
螢幕快照 2011-08-26 下午10.31.43.jpg (199.57 KiB) 已瀏覽 2678 次

頭像
WFPC2
夸克星

文章 WFPC2 » 週五 26 8月, 2011 22:49

Delete!

頭像
wtyu21
夸克星

文章 wtyu21 » 週五 26 8月, 2011 22:54

你唔識睇時間架?我抄?邊度見到我抄?果句野係出自我自己手筆,你連先後次序都分唔到,就咪出聲~唔好當我白痴,佛都有火~ [狂暴] [狂暴] [狂暴]

頭像
WFPC2
夸克星

文章 WFPC2 » 週五 26 8月, 2011 23:14

wtyu21 寫:你唔識睇時間架?我抄?邊度見到我抄?果句野係出自我自己手筆,你連先後次序都分唔到,就咪出聲~唔好當我白痴,佛都有火~ [狂暴] [狂暴] [狂暴]
Sorry! wtyu21兄!今次怪錯左人,擺了大烏龍!本人的宇宙波洆數易招惹惡運,或兩個平行宇宙發生交錯,使我的運氣不佳,經常失魂落拍
,應該係你俾人抄至真。

:oops:

lightning
原恆星

文章 lightning » 週五 26 8月, 2011 23:31

WFPC2 寫:
wtyu21 寫:你唔識睇時間架?我抄?邊度見到我抄?果句野係出自我自己手筆,你連先後次序都分唔到,就咪出聲~唔好當我白痴,佛都有火~ [狂暴] [狂暴] [狂暴]
Sorry! wtyu21兄!今次怪錯左人,擺了大烏龍!本人的宇宙波洆數易招惹惡運,或兩個平行宇宙發生交錯,使我的運氣不佳,經常失魂落拍
,應該係你俾人抄至真。

死啦!搞到連我都劈錯人!我都要say sorry! :oops: :oops: :oops: 不過我都知WFPC2你唔係惡意傷人既,你所謂的「宇宙波涵數....時運」不會永遠都咁差!

頭像
wtyu21
夸克星

文章 wtyu21 » 週六 27 8月, 2011 00:08

WFPC2 寫:
,應該係你俾人抄至真。

發完火後,覺得自己火氣太大,我都要Say一聲Sorry,W師兄希望大家唔好傷和氣啦~

回覆文章

回到「天文話題 Everything about Astronomy」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 15 位訪客