新界東星友報到區

頭像
heryeung
原恆星
聯繫:

文章 heryeung » 週五 11 6月, 2010 08:52

1.小人(大埔)
2.ally(大埔)
3.SunnyWong(沙田)
4. Nosneb (大埔)
5. noodle(沙田)
6. Wongsir(沙田)
7. anguslau (大埔)
8. xiaoer (粉嶺, 大東北)
9. opa (大埔)
10. marco1415(ShaTin)
11. elton (大埔)
12. Titan(Duban)粉嶺
13. vr2aaa (大埔)
14. thng(大埔)
15. Steve(粉嶺, 大東北)
16. funoooo (大埔)
17. 昇仔 (馬鞍山)
18. lokhin (大埔)
19 LCS (大埔)
20 hims1526 (火炭)
21. simonii (沙田)
22 扒飯撈麵 (大埔)
23 大黃傻貓GARFIELD (粉嶺)
24 heryeung (大埔) - 請問各位師兄,多唔多去大尾督?

頭像
PeterPeter
夸克星

文章 PeterPeter » 週五 11 6月, 2010 09:29

heryeung 寫:......24 heryeung (大埔) - 請問各位師兄,多唔多去大尾督?
年中都會去三兩次的,去享受這裡的闊視野.

頭像
昇仔
夸克星

文章 昇仔 » 週五 11 6月, 2010 10:26

PeterPeter 寫:
heryeung 寫:......24 heryeung (大埔) - 請問各位師兄,多唔多去大尾督?
光害不嚴重嗎?聽人說好像很厲害呢。

頭像
昇仔
夸克星

文章 昇仔 » 週五 11 6月, 2010 10:27

大黃傻貓GARFIELD 寫:
昇仔 寫:
funoooo 寫: 嘩 GARFIELD 有地方, 大家多了一個蛇竇. [萬年奸臣] [萬年奸臣] [萬年奸臣]
嘩,好似都唔係人少少喎 ~~~
如果好天氣又唔想出PTC﹐ 我天台可以招呼D人 -- 不過唔好太嘈 wor
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 真係好呢

頭像
PeterPeter
夸克星

文章 PeterPeter » 週五 11 6月, 2010 13:47

昇仔 寫:
PeterPeter 寫:
光害不嚴重嗎?聽人說好像很厲害呢。
當然只以輕鬆拍攝或觀星為目的,才會考慮到此一遊啦.
我自己覺得影星或觀星,不一定要每一次都去博殺或太認真,也不一定要每一次都去同一個地點的.
轉換一下環境,轉換一下拍攝目標,樂趣自然多. :D
大黃傻貓GARFIELD 寫:如果好天氣又唔想出PTC﹐ 我天台可以招呼D人 -- 不過唔好太嘈 wor
黃貓師姐,我現在報名霸定個位可以嗎? :D
我會靜靜地影星,一D都唔嘈的 :P

頭像
Steve
中子星
聯繫:

文章 Steve » 週五 11 6月, 2010 13:49

大黃傻貓GARFIELD 寫:
昇仔 寫:
funoooo 寫: 嘩 GARFIELD 有地方, 大家多了一個蛇竇. [萬年奸臣] [萬年奸臣] [萬年奸臣]
嘩,好似都唔係人少少喎 ~~~
如果好天氣又唔想出PTC﹐ 我天台可以招呼D人 -- 不過唔好太嘈 wor
唔知近唔近我住條村呢 :D

頭像
MANDII
夸克星

文章 MANDII » 週五 11 6月, 2010 13:59

PeterPeter 寫:黃貓師姐,我現在報名霸定個位可以嗎? :D
我會靜靜地影星,一D都唔嘈的 :P
虾!! [石化] , 大黃貓系女人离架。
我一直以为你系一位阿叔来的 :oops:

回覆文章

回到「天文活動消息 Astro Activity News」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 4 位訪客