十一月陰那山觀星旅行團意向

頭像
xiaoer
白矮星

文章 xiaoer » 週五 30 10月, 2009 22:32

唉......上星期六我都係走堂去陰那山架......
一次過用晒D quota,今個學期唔可以再走堂喇......
我都係疊埋心水等聖誕......

頭像
Passerby-B
中子星

文章 Passerby-B » 週一 02 11月, 2009 11:16

20-22 November 2009 都好喎,係初四至初五晚,月光好早落,初五嗰晚係2123hours,即係八點零就可以做嘢 :mrgreen:

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週一 02 11月, 2009 12:32

唔知到時山上有幾凍呢?

頭像
鄧登凳
夸克星

文章 鄧登凳 » 週一 02 11月, 2009 13:01

Passerby-B 寫:20-22 November 2009 都好喎,係初四至初五晚,月光好早落,初五嗰晚係2123hours,即係八點零就可以做嘢 :mrgreen:
I like your idea. :)

Chanlunlun
夸克星

文章 Chanlunlun » 週一 02 11月, 2009 14:00

鄧登凳 寫:
Passerby-B 寫:20-22 November 2009 都好喎,係初四至初五晚,月光好早落,初五嗰晚係2123hours,即係八點零就可以做嘢 :mrgreen:
Watch out ! There is a cold front arriving Southern China. By 20th I am afraid that cloudy weather will prevail.

頭像
Passerby-B
中子星

文章 Passerby-B » 週一 02 11月, 2009 14:07

鄧登凳 寫:
咁吹雞啦,有冇人去呀 [嘲笑]
不過我唔識點去,要揾人搞 [臉紅紅]

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週一 02 11月, 2009 14:16

我踩正21號有兩場活動要留香港, 而且假期剩低一日, 所以只能選 13-15 或 14-16 呢~

頭像
Passerby-B
中子星

文章 Passerby-B » 週一 02 11月, 2009 15:51

Wah!! 寫:我踩正21號有兩場活動要留香港, 而且假期剩低一日, 所以只能選 13-15 或 14-16 呢~
為咗拍好的照片,有時要犧牲下ge,即係你都叫我走堂啦。你一樣走場咪得lor [萬年奸臣]

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週一 02 11月, 2009 16:00

我要走兩堂, 你只需走一堂, 計落應該係你走堂就我啦! [XD][XD][XD]

頭像
Passerby-B
中子星

文章 Passerby-B » 週二 03 11月, 2009 09:45

Wah!! 寫:我要走兩堂, 你只需走一堂, 計落應該係你走堂就我啦! [XD][XD][XD]
Wha!!哥仔,我嗰堂係要揾食架 8)
最近已經俾人"鄧"冬菇啦 [濕]
再走堂,豉"焦"炒"油"都似 [壓力]

頭像
鄧登凳
夸克星

文章 鄧登凳 » 週二 03 11月, 2009 10:28

Passerby-B 寫:
Wah!! 寫:我要走兩堂, 你只需走一堂, 計落應該係你走堂就我啦! [XD][XD][XD]
Wha!!哥仔,我嗰堂係要揾食架 8)
最近已經俾人"鄧"冬菇啦 [濕]
再走堂,豉"焦"炒"油"都似 [壓力]
冬菇和我沒有關係, 它只能用來燉, 不能用來"鄧", 也不能用來"登"或"凳"。

言歸正傳, 我未上過陰那山, 那要有攪手才成啊。

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週二 03 11月, 2009 11:25

十一月唔近香港或國內公眾假期, 我諗直通巴士唔會咁快滿額.
可以等到 11 或 12號視乎天氣情況睇下是否出發.
如果買到來回巴士票之後, 發覺天氣差到不得了, 最終消取行程, 每人都只係損失來回巴士票 $140+

頭像
WFPC2
夸克星

文章 WFPC2 » 週三 04 11月, 2009 17:38

Tarepanda 寫:
Passerby-B 寫:
Tarepanda 寫:咁十一月份有沒團去呀
睇日子,13/11--15/11
是好日子
廿七--廿九
廿七--廿九好呀,我估我套架生會tune好la啩 [鬼點子]
月出 月落
2009/11/13 (星期五) 02:30 14:29
2009/11/14 (星期六) 03:29 15:06
2009/11/15 (星期日) 04:29 15:45
你套咩架生呀 :twisted:
駛唔駛咁喉急!有咁多人對陰那山虎視眈眈,
你方無機會去? 隨時都可以join埋去啦! :lol:

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週三 04 11月, 2009 17:40

如果好天可以成行, 唔知有無人係輕鬆上陣, 可以幫我拿 40cm 牛牛的主鏡? 8) 8) 8)

頭像
Passerby-B
中子星

文章 Passerby-B » 週三 04 11月, 2009 20:08

Wah!! 寫:十一月唔近香港或國內公眾假期, 我諗直通巴士唔會咁快滿額.
可以等到 11 或 12號視乎天氣情況睇下是否出發.
如果買到來回巴士票之後, 發覺天氣差到不得了, 最終消取行程, 每人都只係損失來回巴士票 $140+
大佬﹗我要係深圳上車至得呀,邊個帶我去呀 [不要啊]

回覆文章

回到「天文活動消息 Astro Activity News」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 6 位訪客