5吋折射大平賣

頭像
johncamposhk
白矮星

文章 johncamposhk » 週四 19 2月, 2009 20:24

benzenechow 寫:
johncamposhk 寫:我的4.5反射鏡既腳架有點問題
不知買水平式微動腳架 還是 EQ3好呢
請各位師兄指教一下
我還是一名新手哦 [茶]
你都算新手,,,,唔係呀!!^^,,,,,我最近去鴨記瑩記買左em10,,,看來幾好用,,,可是原來摩打冇外插水電,,,呢個應該唔係咁方便,,,,!!不過其他方面都好好,,,!!我都要慢慢用下佢至知,,,,
你係要篤爆我既 [打飛-打] [打飛-飛] [狂暴]
我打算重整我的儀器
有意出讓手上的4.5反+腳
再買過支新的

頭像
benzenechow
紅巨星

文章 benzenechow » 週五 20 2月, 2009 09:18

嘻嘻,,,,!!你都係時候升級啦,,,!!其實我同你步伐都好一致,,,,,我剛剛先升完級,,,,,暫時我都好滿足啦,,,,!!現在希望可以同支鏡白頭偕老,,永結同心呀,,,,^^好開心呀,,,!!

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週五 20 2月, 2009 11:04

benzenechow 寫:嘻嘻,,,,!!你都係時候升級啦,,,!!其實我同你步伐都好一致,,,,,我剛剛先升完級,,,,,暫時我都好滿足啦,,,,!!現在希望可以同支鏡白頭偕老,,永結同心呀,,,,^^好開心呀,,,!!
我想都幾難"白頭偕老",以過往經驗過一段時間,大家就會去找小妾(大鏡)。繼而賣大婆。 [鬼點子]

頭像
alget
夸克星
聯繫:

Re: 5吋折射大平賣

文章 alget » 週五 20 2月, 2009 23:13

BossKwan 寫:127mm 清貨大平賣
www.scopehouse.com

* 特別再優惠論壇朋友 *

按清貨價 再減一百元 及多送一個目鏡 (即二個)
* 此再加優惠只適用 127 折射 及另一台 150 反射( $1390 未上相)
* 有效期至下星期三(2月25日)或 賣出即止

Kwan
相關主題:
Niscope 6吋折射鏡

頭像
alget
夸克星
聯繫:

文章 alget » 週六 28 2月, 2009 22:27

疑似同廠的4吋折射鏡:
http://hkastroforum.net/viewtopic.php?t ... 6%E5%BA%A7

莫非這就是當年引起一陣騷動, 令香港同好對國產鏡改觀的4吋折射鏡?

引起一陣騷動, 現在卻幾近被遺忘...... :roll:

pooky
主序星

Re: Integrated services

文章 pooky » 週三 22 7月, 2009 15:14

jzmaoqyxm 寫:杭州空调维修
朋友,这里没有需要在杭州搬家的。

回覆文章

回到「日昇儀器社」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 10 位訪客