快d搵日上boss kwan度

TONGKW
中子星

文章 TONGKW » 週三 15 7月, 2009 17:50

這127ED折射的售價除了用更大的3”無齒調焦座之外還有包括壹個有特大62 mm口徑的平場鏡給好大的24x36mm CCD sensor 用。。

peterchy
星際雲

文章 peterchy » 週四 16 7月, 2009 13:47

前晚響關老板度留到太夜, 唔得閒影相~

嘿嘿.. 等我放下毒先
附加檔案

頭像
Eddy So
夸克星

文章 Eddy So » 週四 16 7月, 2009 13:53

喃嘸阿彌陀佛、喃嘸阿彌陀佛、… [南無南無]

頭像
jj12667
中子星

文章 jj12667 » 週四 16 7月, 2009 14:07

原來真係你..... [搞自閉]

頭像
jj12667
中子星

文章 jj12667 » 週四 16 7月, 2009 14:10

Eddy So 寫:喃嘸阿彌陀佛、喃嘸阿彌陀佛、… [南無南無]
唔使唸,102ed已經冇貨,淡定喎......,不過我冇話110ed及80ed冇貨呀;嘿!

anyone
夸克星

文章 anyone » 週四 16 7月, 2009 14:22

110ED 同 80ED 就唔會諗,127 ED 就可能......!
都係呢句睇唔到,睇唔到。 :)

peterchy
星際雲

文章 peterchy » 週四 16 7月, 2009 14:23

jj12667 寫:原來真係你..... [搞自閉]
之唔係我囉.. XD

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週四 16 7月, 2009 15:08

anyone 寫:110ED 同 80ED 就唔會諗,127 ED 就可能......!
毒引大發作。 [XD] [XD] [XD] 點會睇唔到。 [萬年奸臣] [萬年奸臣] [萬年奸臣] [萬年奸臣] [萬年奸臣]

想問下 ED110 及 ED102 是三片消色差鏡或是二片? [疑惑]

BossKwan
中子星

文章 BossKwan » 週四 16 7月, 2009 16:14

funoooo 寫:
anyone 寫:110ED 同 80ED 就唔會諗,127 ED 就可能......!
毒引大發作。 [XD] [XD] [XD] 點會睇唔到。 [萬年奸臣] [萬年奸臣] [萬年奸臣] [萬年奸臣] [萬年奸臣]

想問下 ED110 及 ED102 是三片消色差鏡或是二片? [疑惑]
Both are Doublet ED lens design, Peterchy's photo DSC_8586.JPG shows this already.

BossKwan
中子星

文章 BossKwan » 週四 16 7月, 2009 16:20

127ED 比個靚價,有冇得諗 :D :D

syyuen168
夸克星

文章 syyuen168 » 週四 16 7月, 2009 17:42

D鏡多到呢可以做distributor :mrgreen: :mrgreen:

頭像
jj12667
中子星

文章 jj12667 » 週四 16 7月, 2009 18:37

syyuen168 寫:
D鏡多到呢可以做distributor :mrgreen: :mrgreen:
你話咗要買支110ed用買咗未呀?手快有手慢冇呀;嘿嘿!

頭像
扒飯撈麵
夸克星

文章 扒飯撈麵 » 週四 16 7月, 2009 22:27

peterchy 寫:
jj12667 寫:原來真係你..... [搞自閉]
之唔係我囉.. XD
未有102相?

頭像
bingsze
夸克星

文章 bingsze » 週五 17 7月, 2009 02:03

我也很想知道其他鏡子的質素如何!

希望好天,到時大家出來試下玩下! :D

回覆文章

回到「日昇儀器社」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客