opa 小圓頂---唔該曬咁多位辛苦幫忙!

自製和廠制天文台
頭像
Subaru
夸克星

文章 Subaru » 週一 13 2月, 2006 23:26

XR250 寫:Subaru你都諗下個"爹利咆"啦,真係好細好fit,你架車放2枝做雙筒鏡都得!
爹利咆呢d高級野我邊買得起呀!

訪客

文章 訪客 » 週五 03 3月, 2006 13:12

Need Help!! 唔知今個星期六日農莊有冇 function 攪? 有冇兩三同好可以去我處幫忙抬 d 野埋位安裝, 估計需時少於兩個鐘. 因為一個人真的無能為力... Thank you.

OPA

Amoebahydra
紅巨星

文章 Amoebahydra » 週五 03 3月, 2006 14:04

Anonymous 寫:Need Help!! 唔知今個星期六日農莊有冇 function 攪? 有冇兩三同好可以去我處幫忙抬 d 野埋位安裝, 估計需時少於兩個鐘. 因為一個人真的無能為力... Thank you.

OPA
How about sunday morning?

Patrick

頭像
KingArthur
夸克星

文章 KingArthur » 週五 03 3月, 2006 14:34

opa:
please call me 92751619 to collect the card because the painting's file is too big to send by email.
CM Kwan.

訪客

文章 訪客 » 週五 03 3月, 2006 18:44

KingArthur 寫:opa:
please call me 92751619 to collect the card because the painting's file is too big to send by email.
CM Kwan.
Dear Kwan Sir,

If possible, please help to burn the file on CDrom. I can pick at 農莊 or anytime to meet you. Thank you.

OPA

訪客

文章 訪客 » 週五 03 3月, 2006 18:45

Amoebahydra 寫:
Anonymous 寫:Need Help!! 唔知今個星期六日農莊有冇 function 攪? 有冇兩三同好可以去我處幫忙抬 d 野埋位安裝, 估計需時少於兩個鐘. 因為一個人真的無能為力... Thank you.

OPA
How about sunday morning?

Patrick
Sunday morning will be fine for me..... Thank you.

頭像
opa
夸克星

文章 opa » 週五 03 3月, 2006 18:51

Sunday morning will be fine for me..... Thank you.

OPA

Amoebahydra
紅巨星

文章 Amoebahydra » 週五 03 3月, 2006 18:57

opa 寫:Sunday morning will be fine for me..... Thank you.

OPA
See you by then at your place.

頭像
clcwong
中子星

文章 clcwong » 週五 03 3月, 2006 19:11

祝OPA快d整好啦...^^"

頭像
opa
夸克星

文章 opa » 週日 05 3月, 2006 16:03

今日得到 Patrick & Astrocat 幫手, 成功將個 Dome 搬放埋位, 剩下工作應該可以一個人攪掂. Thank you !!

後面個條係無線電通訊天線, 岩岩星期六先裝, 都唔知搬唔搬佢好, 又要睇星, 又要講機..好難 win win.. :? :?
附加檔案
最後由 opa 於 週三 14 3月, 2007 23:17 編輯,總共編輯了 3 次。

頭像
小人
中子星

文章 小人 » 週日 05 3月, 2006 16:36

唔好意思,想講一樣野!

我都係住村屋,你咁樣怕唔怕比屋宇處話你係僭建?

頭像
opa
夸克星

文章 opa » 週日 05 3月, 2006 16:47

小人 寫:唔好意思,想講一樣野!

我都係住村屋,你咁樣怕唔怕比屋宇處話你係僭建?
食得鹹魚抵得渴, 驚得咁多咩~ 反正個 Dome 隨時可以拆走..

頭像
Tarepanda
夸克星

文章 Tarepanda » 週日 05 3月, 2006 16:52

哇~靚紹
呢個係唔係全港第一個私人天文台>?
支針唔駛搬佢啦,沒星睇時可以講啊
另外春天到啦,仲可以當 」避雷針」用添
呢個天文台係唔係可以移動嗎?如果唔係固定
只係一件裝飾品嗜,應該唔算僭建
如果全香港的僭建物都以opa為榜樣,咁真係壯觀lu

頭像
小人
中子星

文章 小人 » 週日 05 3月, 2006 16:56

咦? :shock:

其實你住邊頭?咁似我屋企附近..... :o

頭像
clcwong
中子星

文章 clcwong » 週日 05 3月, 2006 17:08

好靚呀....^^!

回覆文章

回到「天文台 Observatory」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 5 位訪客