350D timer remote

Celestron Meade Vixen Takahashi Astrophysics
Sbig CCD ToUcam Coronado Filter Nikon Canon
<br> 目鏡 ED折射鏡 反射鏡 折反射鏡 太陽望遠鏡 鑢鏡 相機 鏡頭
頭像
XR250
夸克星

350D timer remote

文章 XR250 » 週四 28 2月, 2008 23:39

大炮牌原廠都無,但卻在鴨記找到。
以後可以專心睇星啦。:) :) :)

剛剛試過,非常好玩。
附加檔案

MIB
主序星

文章 MIB » 週五 29 2月, 2008 00:19

how much? :lol:

頭像
XR250
夸克星

文章 XR250 » 週五 29 2月, 2008 00:26

HKD$390

頭像
jj12667
中子星

文章 jj12667 » 週五 29 2月, 2008 01:33

係咪上次apo買果款呀?

頭像
jj12667
中子星

文章 jj12667 » 週五 29 2月, 2008 02:17

係永諾快门綫,第2代???

頭像
Subaru
夸克星

文章 Subaru » 週五 29 2月, 2008 08:24

個樣同力強MC36完全一樣.

頭像
XR250
夸克星

文章 XR250 » 週四 17 4月, 2008 10:38

昨晚去買多一個timer remote比另一架F-mount相機用。
發覺減了價,只係HKD$330。比jj大師兄在深圳買便宜許多。

同場發現有國產高橋款T-ring, 有OM 3/4, Canon EOS, Nikon F, HKD$65 一個。

頭像
DTS-ES
中子星
聯繫:

Re: 350D timer remote

文章 DTS-ES » 週四 17 4月, 2008 11:44

XR250 寫:大炮牌原廠都無,但卻在鴨記找到。
以後可以專心睇星啦。:) :) :)

剛剛試過,非常好玩。
有合pentax用嗎? :?:

頭像
david_kmng
白矮星

文章 david_kmng » 週四 17 4月, 2008 12:11

$330!! 哪一家?

頭像
opa
夸克星

文章 opa » 週四 17 4月, 2008 12:15

XR250 寫:昨晚去買多一個timer remote比另一架F-mount相機用。
發覺減了價,只係HKD$330。比jj大師兄在深圳買便宜許多。

同場發現有國產高橋款T-ring, 有OM 3/4, Canon EOS, Nikon F, HKD$65 一個。
國產 t-RING $65 都算合理價, 雖然唔夠 Extension tube 大套三件咁抵買.. :) :)

頭像
XR250
夸克星

文章 XR250 » 週四 17 4月, 2008 13:24

To DTS-ES: Pentax 好似都係headphone插,唔知300D/350D果款用唔用到?

To david_kmng: $330在鴨記街邊擋,富利。

To 大王: 個$65 t-ring, 拆了個T2細環,可以裝返高橋個wide t-ring環,變成高橋wide t-ring.

頭像
opa
夸克星

文章 opa » 週四 17 4月, 2008 13:35

XR250 寫:To DTS-ES: Pentax 好似都係headphone插,唔知300D/350D果款用唔用到?

To 大王: 個$65 t-ring, 拆了個T2細環,可以裝返高橋個wide t-ring環,變成高橋wide t-ring.
Very good wor.. 老顏店有此 ring 出售嗎? 其實高橋個 Wide-T 都唔係咁好, 粒 lock screw 太細好難固定佢唔轉又唔鬆..

頭像
XR250
夸克星

文章 XR250 » 週四 17 4月, 2008 13:44

opa 寫:
XR250 寫:To DTS-ES: Pentax 好似都係headphone插,唔知300D/350D果款用唔用到?

Very good wor.. 老顏店有此 ring 出售嗎? 其實高橋個 Wide-T 都唔係咁好, 粒 lock screw 太細好難固定佢唔轉又唔鬆..
老顏店,人山人海,似足十幾年前的永成咁,行都行唔到埋去。所以我現在好少去啦。

頭像
DTS-ES
中子星
聯繫:

文章 DTS-ES » 週四 17 4月, 2008 14:49

就是這樣想知得唔得
外國都話通用的
http://www.deep-sky.co.uk/imaging/dslr/dslr.htm

ufo
主序星

文章 ufo » 週四 17 4月, 2008 18:37

DTS-ES 寫:
就是這樣想知得唔得
外國都話通用的
http://www.deep-sky.co.uk/imaging/dslr/dslr.htm
是通用的

回覆文章

回到「廠製儀器 Factory Equipment」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 6 位訪客