Your Travel Partner (TP-1 Guide Mount 靓齒版﹞

Celestron Meade Vixen Takahashi Astrophysics
Sbig CCD ToUcam Coronado Filter Nikon Canon
<br> 目鏡 ED折射鏡 反射鏡 折反射鏡 太陽望遠鏡 鑢鏡 相機 鏡頭
anyone
夸克星

文章 anyone » 週三 01 9月, 2010 11:42

打從購買TP-1,我沒有期望用上200mm或以上,基於輕便為大前題,TP-1 可以做到使用135mm ,五分鐘唔拉線,收貨啦! :)

頭像
cori
中子星

文章 cori » 週三 01 9月, 2010 12:25

anyone 寫:打從購買TP-1,我沒有期望用上200mm或以上,基於輕便為大前題,TP-1 可以做到使用135mm ,五分鐘唔拉線,收貨啦! :)
以wtyu21的測試, 估計135mm 追五分鐘唔拉線可能性好大 :D , 當然前提係搞好對極同平衡問題, 200mm 3分鐘也不太難。

darklrod
星際雲

文章 darklrod » 週四 02 9月, 2010 12:40

關生, 我都跟隊想要一個 TP-1 :mrgreen:
已 PM 你聯絡資料.
THx :)

anyone
夸克星

文章 anyone » 週四 02 9月, 2010 13:32

關生今次推出嘅 TP-1 ,所接嘅訂單數量之多 ,反映出好評如潮! [Good Job]

BossKwan
中子星

文章 BossKwan » 週四 02 9月, 2010 14:21

darklrod 寫:關生, 我都跟隊想要一個 TP-1 :mrgreen:
已 PM 你聯絡資料.
THx :)
冇問題,已記錄輪侯名單,因第三批motor未到,要等候多一點時間,請諒。

BossKwan
中子星

文章 BossKwan » 週四 02 9月, 2010 14:44

anyone 寫:關生今次推出嘅 TP-1 ,所接嘅訂單數量之多 ,反映出好評如潮! [Good Job]
謝謝大家的支持!

希望大家用多D,影多D靓相,尤其旅遊時,記得攜帶你這伴侶.... :)

BossKwan
中子星

文章 BossKwan » 週一 24 1月, 2011 18:01

Dear Universe24, please see PM.

好耐冇貼post此題... :)

頭像
wtyu21
夸克星

文章 wtyu21 » 週二 25 1月, 2011 01:12

BossKwan 寫:
anyone 寫:關生今次推出嘅 TP-1 ,所接嘅訂單數量之多 ,反映出好評如潮! [Good Job]
謝謝大家的支持!

希望大家用多D,影多D靓相,尤其旅遊時,記得攜帶你這伴侶.... :)

自擁有關老闆的TP-1後,投放於TP-1週邊的配件我都用多了$$,希望以平有平玩的條件,拍攝多點好照片啦! :lol:

頭像
arsenal_hk
主序星

文章 arsenal_hk » 週五 25 2月, 2011 13:59

關老闆, 我想訂購一台 TP1, 可以嗎?
熱切期待中... :lol:

BossKwan
中子星

文章 BossKwan » 週日 27 2月, 2011 09:52

arsenal_hk 寫:關老闆, 我想訂購一台 TP1, 可以嗎?
歡迎,可以的.
要下月看有否摩打返貨,才組裝給你,請先 PM 電話確定.
Thank you.

頭像
jj12667
中子星

文章 jj12667 » 週日 27 2月, 2011 19:32

BossKwan 寫:
arsenal_hk 寫:關老闆, 我想訂購一台 TP1, 可以嗎?
歡迎,可以的.
要下月看有否摩打返貨,才組裝給你,請先 PM 電話確定.
Thank you.
又无晒货呀????

頭像
wtyu21
夸克星

文章 wtyu21 » 週日 27 2月, 2011 23:31

Boss Kwan其實有無統計過總共出售幾多TP-1呢?可能大家都有興趣知道..... :D :D :D

BossKwan
中子星

文章 BossKwan » 週一 28 2月, 2011 14:51

wtyu21 寫:Boss Kwan其實有無統計過總共出售幾多TP-1呢?可能大家都有興趣知道..... :D :D :D
數量不多,目前為止,約兩打﹝24﹞左右而已..... :)

頭像
bingsze
夸克星

文章 bingsze » 週一 28 2月, 2011 15:00

BossKwan 寫:
wtyu21 寫:Boss Kwan其實有無統計過總共出售幾多TP-1呢?可能大家都有興趣知道..... :D :D :D
關老闆,其實有冇唸過同外國的朋友介紹一下,反正外國人都好實際,
只要品質過關,價錢比cd1平一大節,應該會受他們歡迎的!尤其是美國。 :D

BossKwan
中子星

文章 BossKwan » 週一 28 2月, 2011 15:19

bingsze 寫:
BossKwan 寫:
關老闆,其實有冇唸過同外國的朋友介紹一下,反正外國人都好實際,
只要品質過關,價錢比cd1平一大節,應該會受他們歡迎的!尤其是美國。 :D
問題是目前的摩打組件受制於人,供應不穩定,也不敢貿然擴大宣傳.... :oops:

希望不久將來能解決這技術問題.... :)

回覆文章

回到「廠製儀器 Factory Equipment」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 7 位訪客