布吉遊之潛水人物篇

頭像
Tarepanda
夸克星

布吉遊之潛水人物篇

文章 Tarepanda » 週一 04 1月, 2010 21:39

這次最大收穫是在同事的教導下
無意學懂了潛水(同事是具備教教練資格的)
在考慮拿不拿那個牌(同事可以直接簽發牌給我)
第一天上午在遊泳池學習用儀器

下午出沙灘試潛到2米深的海里
第二天早上出發
先潛到6米深的海里.但周圍滿是水母,傷痕累累
然後換地點,最深潛到42尺,
附加檔案
最後由 Tarepanda 於 週一 04 1月, 2010 21:56 編輯,總共編輯了 2 次。

頭像
Tarepanda
夸克星

文章 Tarepanda » 週一 04 1月, 2010 21:40

...................
附加檔案

頭像
Tarepanda
夸克星

文章 Tarepanda » 週一 04 1月, 2010 21:41

...............
附加檔案

頭像
Tarepanda
夸克星

文章 Tarepanda » 週一 04 1月, 2010 21:41

....................
附加檔案

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週一 04 1月, 2010 22:14

NAUI 定 PADI ?
我估 "趴地" 當然係 PADI 啦~ :lol: :lol: :lol:

頭像
Tarepanda
夸克星

文章 Tarepanda » 週一 04 1月, 2010 23:40

Wah!! 寫:NAUI 定 PADI ?
我估 "趴地" 當然係 PADI 啦~ :lol: :lol: :lol:
我都唔明佢地有咩分別
只是羅個牌連本教材要成千幾銀
都唔便,考慮羅唔羅
:x

頭像
jj12667
中子星

文章 jj12667 » 週二 05 1月, 2010 23:03

Tarepanda 寫:
Wah!! 寫:NAUI 定 PADI ?
我都唔明佢地有咩分別
只是羅個牌連本教材要成千幾銀
都唔便,考慮羅唔羅
:x
你唔好咁孤寒啦,2日形就可以欏牌,H.K学要用好多时间同钱先有呀,你仲係度晒命......,真系鄧未有牌D人唔扺!

頭像
XR250
夸克星

文章 XR250 » 週二 05 1月, 2010 23:11

我早2個月在沙巴,3個full day就考到PADI,HKD$2000有"找"

頭像
jj12667
中子星

文章 jj12667 » 週二 05 1月, 2010 23:19

XR250 寫:我早2個月在沙巴,3個full day就考到PADI,HKD$2000有"找"
你仲講野成日话无假放,你数下手指今年去左几多次出埠玩.....。
你2条友唔好系我面前晒命,我屋企都有2位潛水俠,不过无我呢个终極潛水俠[潛人水]劲,有D牙酸酸定潻;哈哈!

頭像
Tarepanda
夸克星

文章 Tarepanda » 週二 05 1月, 2010 23:23

XR250 寫:我早2個月在沙巴,3個full day就考到PADI,HKD$2000有"找"
哇,好便喔,包唔包埋個牌同埋本教科書?
據聞單單呢兩樣野都要千幾元 :shock:

頭像
XR250
夸克星

文章 XR250 » 週二 05 1月, 2010 23:25

對不起,上面打漏了 "可以" 。 原句應該係: 3個full day就"可以"考到PADI,HKD$2000有"找"

我今年未去過旅行。日日都係新界>九龍,連香港島都未去過.....

頭像
Tarepanda
夸克星

文章 Tarepanda » 週二 05 1月, 2010 23:27

XR250 寫:對不起,上面打漏了 "可以" 。 原句應該係: 3個full day就"可以"考到PADI,HKD$2000有"找"

我今年未去過旅行。日日都係新界>九龍,連香港島都未去過.....
我今年都未 [鬼點子]

頭像
XR250
夸克星

文章 XR250 » 週二 05 1月, 2010 23:27

包,唔包課本的一個,無記錯,應該再平幾百

頭像
jj12667
中子星

文章 jj12667 » 週二 05 1月, 2010 23:28

XR250 寫:對不起,上面打漏了 "可以" 。 原句應該係: 3個full day就"可以"考到PADI,HKD$2000有"找"

你好野捉我字蝥,我知你讲系2010年未去嘛!

頭像
Tarepanda
夸克星

文章 Tarepanda » 週二 05 1月, 2010 23:31

XR250 寫:
包,唔包課本的一個,無記錯,應該再平幾百
咁真係超值
咁我都係放棄羅個PADI牌
橫掂都唔會自己一個人去潛的

回覆文章

回到「旅遊天地 Travelling around the World」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 17 位訪客