去麗江的機票唔洗二千蚊,

回覆文章
頭像
bingsze
夸克星

去麗江的機票唔洗二千蚊,

文章 bingsze » 週四 06 5月, 2010 14:33

http://big5.flights.ctrip.com/Domestic/ ... =RoundTrip

去麗江的機票唔洗二千蚊,如果機場費不計應該是一千六百四十

如果加埋,大約千八蚊攪定,二千元之內。 :D :D

仲可以看定天氣出擊!

要記住,二千蚊睇到世界級天文台環境,如果去夏威而或歐南台,

真係多十倍八倍價錢都似!

syyuen168
夸克星

文章 syyuen168 » 週四 06 5月, 2010 14:36

Bingsze sir, come with us. come with us. come with us. come with us. come with us. come with us. come with us. come with us. come with us. come with us. come with us. come with us. :D :D

anyone
夸克星

文章 anyone » 週四 06 5月, 2010 14:39

只係指定10-may 飛,13-may 返,又剛剛好今次的預算日期! :twisted:

syyuen168
夸克星

文章 syyuen168 » 週四 06 5月, 2010 14:43

Those are not direct flights. You need to stop in Kunming for a transit time of one hour. :D :shock:

頭像
bingsze
夸克星

文章 bingsze » 週四 06 5月, 2010 14:45

只要是星期一出發,無論你星期四、五、六,都有這個價錢! :D

Chanlunlun
夸克星

文章 Chanlunlun » 週四 06 5月, 2010 20:06

What ? Price of air ticket less than HK$ 2000 ?

The if we spend 7 days in komeko observatory its P/P ratio should be better than Mount Yina, yet we enjoy world class star site at same time.

頭像
bingsze
夸克星

文章 bingsze » 週五 07 5月, 2010 11:31

暑假其實最多時間,但當地的晴天率會低好多! [沒什麼嘛]

頭像
Lyrics
主序星
聯繫:

文章 Lyrics » 週五 07 5月, 2010 18:21

其实未必要甘贵架。以广州飞过去计,全价先系1790,连机建燃油1880,一般都有5-6折,所以飞一转都好抵架。

頭像
bingsze
夸克星

文章 bingsze » 週六 08 5月, 2010 12:15

但從香港出發的就會覺得深圳方便些,

不過,上次去的時候,深圳飛都要過三千元,

我真係想上廣州飛的,因為四個人的差價都已經成五千元,

我可以將這價包價車香港直上廣州,

最後,就免了座火車的問題,

但下次,可能會從昆明開車上也不定!? :D

頭像
noodle
夸克星
聯繫:

文章 noodle » 週六 08 5月, 2010 12:21

bingsze 寫:但從香港出發的就會覺得深圳方便些,

火車.....打死都唔再試,望著條樓梯、拖著幾十kg器材,命都短幾年 :(
包車舒服d喎:)
唔熟路、開7個鐘車,其實都幾辛苦 :D

頭像
Lyrics
主序星
聯繫:

文章 Lyrics » 週六 08 5月, 2010 12:39

香港上来广州有直通巴士嘛,而且貌似D直通巴士站附近有机场大巴。
甘样就便好多,但系就辛苦D

頭像
昇仔
夸克星

文章 昇仔 » 週六 08 5月, 2010 12:53

noodle 寫:
bingsze 寫:但從香港出發的就會覺得深圳方便些,

火車.....打死都唔再試,望著條樓梯、拖著幾十kg器材,命都短幾年 :(
包車舒服d喎:)
唔熟路、開7個鐘車,其實都幾辛苦 :D
唔好諗咁多,直飛最著數,火車條樓梯就唔使講,如果自駕,你睇完星開長途車,你唔驚坐果個都驚,貴少少長命 D,乜都抵返啦。
[舉紅牌]

回覆文章

回到「旅遊天地 Travelling around the World」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 5 位訪客