呢個國家好唔好玩?

回覆文章
anyone
夸克星

呢個國家好唔好玩?

文章 anyone » 週三 16 5月, 2012 17:31

Botswana

攝星掂唔掂?請問有冇同好去過?
附加檔案
最後由 anyone 於 週四 14 6月, 2012 14:13 編輯,總共編輯了 1 次。

頭像
SY Lok
夸克星

Re: 呢個國家好唔好玩?

文章 SY Lok » 週三 16 5月, 2012 18:17

anyone 寫:Botswana

博茨瓦納, 果度有內陸最大三角洲, 好想去拍鳥, 看野生動物, 但係好貴 ! :?

anyone
夸克星

Re: 呢個國家好唔好玩?

文章 anyone » 週三 16 5月, 2012 18:43

SY Lok 寫:
anyone 寫:Botswana

博茨瓦納, 果度有內陸最大三角洲, 好想去拍鳥, 看野生動物, 但係好貴 ! :?
今天收到客戶朋友的邀請,招呼到果邊玩十日,八月左右去(據聞是旱季),不過好難抽出咁長假期,睇怕我去唔成了,兩個老闆就應該無問題。 :(

anyone
夸克星

文章 anyone » 週四 14 6月, 2012 13:58

這是朋友send來的住所的現場相片,還說已經連續十多日萬里無雲和大藍天,晚上後花園的星星多到數唔晒,在香港咁嘅天氣下收到咁嘅信息,真攞命! [吐血1]
附加檔案

頭像
bingsze
夸克星

文章 bingsze » 週四 14 6月, 2012 16:04

why not going? you can't live twice. :D

頭像
vegabort
中子星

文章 vegabort » 週四 14 6月, 2012 16:36

好吸引的地方woh...

頭像
steven
原恆星

文章 steven » 週四 14 6月, 2012 17:30

必去 !

anyone
夸克星

文章 anyone » 週四 14 6月, 2012 17:39

bingsze 寫:why not going? you can't live twice. :D
這兩個月比較難踱到咁長假期;現在計劃農曆年前往,不過重要等八個月。 :(

頭像
SY Lok
夸克星

文章 SY Lok » 週四 14 6月, 2012 18:07

記得要去埋 Okavango Delta(奧卡萬戈三角洲)

anyone
夸克星

文章 anyone » 週四 14 6月, 2012 20:57

SY Lok 寫:記得要去埋 Okavango Delta(奧卡萬戈三角洲)
謝謝提示!
我打算農曆年出發,請問這季節是否合適? :)

頭像
A/45
白矮星

文章 A/45 » 週四 14 6月, 2012 22:01

Thanks Anyone starting a very interesting thread. It would be interesting to talk about exotic stargazing places! Here's one in Namibia, but I was wondering the mosquito bites...
附加檔案

anyone
夸克星

文章 anyone » 週四 14 6月, 2012 22:13

wow,Namibia night sky ! 能夠躺在咁正斗的星空下,比蚊子咬幾口都抵! :P

頭像
SY Lok
夸克星

文章 SY Lok » 週四 14 6月, 2012 22:39

Okavango Delta 的雨季在11月至4月, 植物青翠嫩綠, 雀鳥遷徙到來, 是觀鳥的好季節; 旱季即在5月至11月, 是看動物的好時間, 而9月至11月最多遊客亦最貴.

http://www.okavangodelta.com/about/best-time-to-visit/

頭像
WenXP
夸克星
聯繫:

文章 WenXP » 週四 14 6月, 2012 23:50

A/45 寫:Thanks Anyone starting a very interesting thread. It would be interesting to talk about exotic stargazing places! Here's one in Namibia, but I was wondering the mosquito bites...
簡直是夢幻啊... [想入非非]

anyone
夸克星

文章 anyone » 週六 16 6月, 2012 16:26

SY Lok 寫:Okavango Delta 的雨季在11月至4月, 植物青翠嫩綠, 雀鳥遷徙到來, 是觀鳥的好季節; 旱季即在5月至11月, 是看動物的好時間, 而9月至11月最多遊客亦最貴.

http://www.okavangodelta.com/about/best-time-to-visit/
thanks ! [跪拜禮]

咦,我打算二月中去,遇上雨季,攝星有暗湧添。 :shock:

回覆文章

回到「旅遊天地 Travelling around the World」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 11 位訪客