我又敗家啦~~~

電腦.電子手帳PDA.iphone.ipod
回覆文章
頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

我又敗家啦~~~

文章 funoooo » 週二 15 6月, 2010 21:12

上星期跟大家談完出外觀星電腦組合, 最後我都買了~~~~~國貸.

現在 Tablet 規格如下:
10" Touch Screen
Atom N450
2 GB Ram
320 GB Hard disk
Build in Graphic Card
3 塊 3000mAh 電池.

因為要行 tablet 系統, 所以要裝 7 仔. 其實斬驚 compatible 問題, 好彩最後全部過關.

重量: 950 gram

同場加映 國貸 android ipad. 速度慢小小, Display 感應差D. 但對我來說已經非常 O.K. Android 有大量軟件 support. 一般日常用途已經足夠有餘. 最重要是 國貸 android ipad + 國貸 Tablet 仍然平過 ipad. :twisted:
附加檔案
最後由 funoooo 於 週三 16 6月, 2010 08:41 編輯,總共編輯了 1 次。

頭像
johncamposhk
白矮星

文章 johncamposhk » 週二 15 6月, 2010 22:26

咁埋單要幾多

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週二 15 6月, 2010 22:51

敗家敗極都敗唔完, 就算唔係富可敵國, 都可算係腰纏萬貫喇~
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

頭像
opa
夸克星

Re: 我又敗家啦~~~

文章 opa » 週二 15 6月, 2010 23:08

funoooo 寫:上星期跟大家談完出外觀星電腦組合, 最後我都買了~~~~~國貸.

Atom N450
2 GB Ram

因為要行 tablet 系統, 所以要裝 7 仔. 其實斬驚 compatible 問題, 好彩最後全部過關.

同場加映 國貸 android ipad. 速度慢小小, Display 感應差D. 但對我來說已經非常 O.K. Android 有大量軟件 support. 一般日常用途已經足夠有餘. 最重要是 國貸 android ipad + 國貸 Tablet 仍然平過 ipad. :twisted:
大果件外置電用幾多 volt DC 入? 細果件又幾多 volt? Thank you.

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週三 16 6月, 2010 08:23

johncamposhk 寫:咁埋單要幾多
人仔: rmb 4300

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

Re: 我又敗家啦~~~

文章 funoooo » 週三 16 6月, 2010 08:28

opa 寫:
funoooo 寫:上星期跟大家談完出外觀星電腦組合, 最後我都買了~~~~~國貸.

Atom N450
2 GB Ram

大果件外置電用幾多 volt DC 入? 細果件又幾多 volt? Thank you.
10" Tablet
火牛: 19v = 2A
電池: 7.4v = 3000mAh
唔識睇~~~~ :shock:

8" Android 不在手, 唔知!

anyone
夸克星

文章 anyone » 週三 16 6月, 2010 11:14

恭喜!恭喜! [蔥寶恭喜樣]

購買心愛玩具不是敗家;好好運用就可以了,否則真的是 .......... :D

頭像
Tarepanda
夸克星

文章 Tarepanda » 週三 16 6月, 2010 12:18

唔用時便讓比我地都唔係敗家的 8)

頭像
Tarepanda
夸克星

文章 Tarepanda » 週三 16 6月, 2010 12:21

當初我都想買呢類電腦用來GUIDE星
但沒老板咁有實力 :(
最後唯有買左部AUSU 701
可以話係近NET BOOK的始祖 :cry:
連埋2舊10400MAH的電 ,
1張16G SD卡, 一千元多的

回覆文章

回到「電腦資訊科技 Information Technology」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 23 位訪客