hp notebook 唔見咗個wifi

電腦.電子手帳PDA.iphone.ipod
頭像
MOON TO
夸克星

文章 MOON TO » 週四 18 12月, 2014 16:51

littleming 寫:
MOON TO 寫:
鄧登凳 寫:那似是找不到WiFi接收器硬體, 多數是內置WiFi電路板損壞...插WiFi手指啦。
應該係,所以界面卡wifi adapter有個黃色感嘆號
可以試下入BIOS, 看看wifi 是否被disabled...
你用notebook wifi 駁wifi router?
wifi router 正常嗎?

另可以試下移除在控制台內wifi 硬體, 重新開機, 博下windows自行reinstall driver...
插線,忽然間唔見咗個WIFI圖先知,
控制台內wifi 硬體都冇咗

頭像
littleming
夸克星
聯繫:

文章 littleming » 週四 18 12月, 2014 17:36

MOON TO 寫:
MOON TO 寫:
鄧登凳 寫:那似是找不到WiFi接收器硬體, 多數是內置WiFi電路板損壞...插WiFi手指啦。
可以試下入BIOS, 看看wifi 是否被disabled...

另可以試下移除在控制台內wifi 硬體, 重新開機, 博下windows自行reinstall driver...
咁如果BIOS 入面冇disable onboard wifi, 多數都係onboard wifi 壞了.

頭像
MOON TO
夸克星

文章 MOON TO » 週四 18 12月, 2014 17:44

MOON TO 寫:
MOON TO 寫:

咁如果BIOS 入面冇disable onboard wifi, 多數都係onboard wifi 壞了.
即係冇得搞係未﹖咁我唔搞,費事浪費時間

頭像
Eddy So
夸克星

文章 Eddy So » 週五 19 12月, 2014 21:21

回覆文章

回到「電腦資訊科技 Information Technology」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 9 位訪客