截肢手術 - 鋸短對腳

自製天文儀器 望遠鏡腳架 赤道儀 杜蘇式<br> 開放式衍架式 鏡筒 望遠鏡配件 主鏡座 副鏡座
Tan14
原恆星
聯繫:

文章 Tan14 » 週六 29 9月, 2012 12:50

Just throw away the old saw blade, buy a new one and save your energy.

Try not to use "hobby saw", use standard 12" long saw blade type.

Treat the leg as your enemy ... it will be cut into pieces shortly.

syyuen168
夸克星

文章 syyuen168 » 週六 29 9月, 2012 14:54

整返把美国恐怖片用d电锯,一野就搞定喇 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

頭像
noodle
夸克星
聯繫:

文章 noodle » 週六 29 9月, 2012 15:27

Tan14 寫:Just throw away the old saw blade, buy a new one and save your energy.

Try not to use "hobby saw", use standard 12" long saw blade type.

Treat the leg as your enemy ... it will be cut into pieces shortly.
當然系用新12"鋸片啦,直頭同佢有"血海深仇"咁鋸法 :twisted:
......不過都系鋸左成朝
:?

頭像
noodle
夸克星
聯繫:

文章 noodle » 週六 29 9月, 2012 15:28

syyuen168 寫:整返把美国恐怖片用d电锯,一野就搞定喇 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
咁又唔駛咁激 [石化]

大黃傻貓GARFIELD
中子星

文章 大黃傻貓GARFIELD » 週六 29 9月, 2012 22:31

noodle 寫:
syyuen168 寫:整返把美国恐怖片用d电锯,一野就搞定喇 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
咁又唔駛咁激 [石化]
證明D鋼水利害...

頭像
noodle
夸克星
聯繫:

文章 noodle » 週日 30 9月, 2012 04:31

大黃傻貓GARFIELD 寫:
noodle 寫:
咁又唔駛咁激 [石化]
證明D鋼水利害...
原廠腳都OK嫁 :)

頭像
noodle
夸克星
聯繫:

文章 noodle » 週三 03 10月, 2012 09:34

多謝陳sir義助小弟進行手術,成功將三腳改短6寸 ,下次上山有得用啦 [跪拜禮] [跪拜禮] [跪拜禮]

多謝大王好意,今次唔駛麻煩你啦 [跪拜禮][跪拜禮] [跪拜禮]

頭像
扒飯撈麵
夸克星

文章 扒飯撈麵 » 週四 04 10月, 2012 19:54

查實街邊五金俾幾十會唔會幫你鋸?

頭像
noodle
夸克星
聯繫:

文章 noodle » 週五 05 10月, 2012 03:37

扒飯撈麵 寫:查實街邊五金俾幾十會唔會幫你鋸?
應該都得,不過鋸完一支又裝返去度度位,睇睇fit 唔 fit 先再鋸,裝來裝去麻煩小小啦 :wink:

頭像
opa
夸克星

文章 opa » 週五 05 10月, 2012 08:22

noodle 寫:多謝陳sir義助小弟進行手術,成功將三腳改短6寸 ,下次上山有得用啦 [跪拜禮] [跪拜禮] [跪拜禮]

多謝大王好意,今次唔駛麻煩你啦 [跪拜禮][跪拜禮] [跪拜禮]
OK!

回覆文章

回到「自製天文儀器 diy Astro Equipment」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 42 位訪客