超級迷你四軸飛行器

頭像
tatkongau
白矮星

文章 tatkongau » 週三 14 5月, 2014 22:19

其實這些4軸飛行器真係好好玩, 陰天甚至毛毛雨落街放,可以磨你整個下午!

早排都買左隻,玩下航拍,過足癮!!

https://www.youtube.com/watch?v=JffQC9lXpoQ

lightning
原恆星

文章 lightning » 週四 15 5月, 2014 07:23

我都想買番隻玩下!

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週四 15 5月, 2014 08:44

tatkongau, 你都玩航拍。我都是, 我是用 phantom 2 + hero 3+, 你用什麼設備?好似穩定度有問題。(你在馬鞍山教書嗎? [鬼點子] )

頭像
tatkongau
白矮星

文章 tatkongau » 週四 15 5月, 2014 10:09

funoooo 寫:tatkongau, 你都玩航拍。我都是, 我是用 phantom 2 + hero 3+, 你用什麼設備?好似穩定度有問題。(你在馬鞍山教書嗎? [鬼點子] )
funoooo兄,小弟不"財",我只是用 hubsan X4 H107C, 但超穩定,淘寶才300左右人仔,但都足絇自娯了,身邊同事都俾我毒,放工幾隻機一齊玩幾過癮. 其實都有諗過買phantom 2 + hero 3+, 但深怕會摔壞,打消了!

先排淘寳90元人仔買左部平行叉機, 可獨立叉6排電, 滿電自cut,30分鐘叉起一粒,無間斷爽足整個下午!

另,小弟正在馬鞍山誤人子弟! 8)
附加檔案
securedownload (2).jpg
securedownload (2).jpg (294.76 KiB) 已瀏覽 6169 次
securedownload (3).jpg
securedownload (3).jpg (272.85 KiB) 已瀏覽 6169 次

頭像
tatkongau
白矮星

文章 tatkongau » 週四 15 5月, 2014 10:24

順帶一提,現在市面上這些飛行器過百種,但很多只是彷製品,質素參差,有些甚至以正廠價錢出售,玩家選購要小心!

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週四 15 5月, 2014 10:26

admin 寫:I want 2 la
放去農莊? :roll:

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週四 15 5月, 2014 10:27

tatkongau 寫:
funoooo 寫:tatkongau, 你都玩航拍。我都是, 我是用 phantom 2 + hero 3+, 你用什麼設備?好似穩定度有問題。(你在馬鞍山教書嗎? [鬼點子] )
funoooo兄,小弟不"財",我只是用 hubsan X4 H107C, 但超穩定,淘寶才300左右人仔,但都足絇自娯了,身邊同事都俾我毒,放工幾隻機一齊玩幾過癮. 其實都有諗過買phantom 2 + hero 3+, 但深怕會摔壞,打消了!

先排淘寳90元人仔買左部平行叉機, 可獨立叉6排電, 滿電自cut,30分鐘叉起一粒,無間斷爽足整個下午!

琴日我都正好帶左H107C出去飛, 不過最後被看更趕 :lol: :lol: :lol: :lol:
下次帶去南生圍...

剛剛upload:
http://www.youtube.com/watch?v=8isWZoVCxh0
最後由 Wah!! 於 週四 15 5月, 2014 10:44 編輯,總共編輯了 2 次。

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週四 15 5月, 2014 10:30

tatkongau 寫:順帶一提,現在市面上這些飛行器過百種,但很多只是彷製品,質素參差,有些甚至以正廠價錢出售,玩家選購要小心!
我這個就是防制 Hubsan H111 的, 但價錢便宜一半有多~ 8) 8) 8)

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週四 15 5月, 2014 14:09

飛機仔都飛得這麼高而且定,非常之正。 [Good Job]
使我想一架。 Hubsan - 以前我都有留意, 就是不知效果如何? 現见你報告, 我可放心買一臺在香港玩。
[爽]

等我攪好如何壓縮影片後, 我放出我拍的片來給大家看. [好心情]

我拍了一間朋友的中学環境. 20分鐘有 4G 多, 現仍找方法去壓縮它. [翻桌]

另外你放了個大炸彈在學校,這麼大 lipo 電, 好鬼恐佈! [頭暈目眩]
最後由 funoooo 於 週四 15 5月, 2014 14:19 編輯,總共編輯了 2 次。

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週四 15 5月, 2014 14:12

Wah!! 寫:

琴日我都正好帶左H107C出去飛, 不過最後被看更趕 :lol: :lol: :lol: :lol:
下次帶去南生圍...

剛剛upload:
http://www.youtube.com/watch?v=8isWZoVCxh0
飛機仔都被人趕 [頭暈目眩]

頭像
tatkongau
白矮星

文章 tatkongau » 週四 15 5月, 2014 14:45

funoooo 寫:
Wah!! 寫:

下次帶去南生圍...

剛剛upload:
飛機仔都被人趕 [頭暈目眩]
其實南生圍照計唔會被趕!

頭像
tatkongau
白矮星

文章 tatkongau » 週四 15 5月, 2014 14:52

funoooo 寫:

飛機仔都飛得這麼高而且定,非常之正。 [Good Job]
使我想一架。 Hubsan - 以前我都有留意, 就是不知效果如何? 現见你報告, 我可放心買一臺在香港玩。
[爽]

等我攪好如何壓縮影片後, 我放出我拍的片來給大家看. [好心情]

我拍了一間朋友的中学環境. 20分鐘有 4G 多, 現仍找方法去壓縮它. [翻桌]

另外你放了個大炸彈在學校,這麼大 lipo 電, 好鬼恐佈! [頭暈目眩]
我遲下會淘寶多2-3隻,有無興趣跟隊?

果舊鋰電有成11.1v, 20000mAh, EM-11都可以推至少2晩,其實好安全,只要部叉機靚,不過充過放便可!

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週四 15 5月, 2014 14:55

平行叉機我用得著, 連埋電池同充電器要幾多銀兩?

頭像
tatkongau
白矮星

文章 tatkongau » 週四 15 5月, 2014 15:05

Wah!! 寫:平行叉機我用得著, 連埋電池同充電器要幾多銀兩?
好睇你要乜級數叉機, 同埋電容量多小?

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週四 15 5月, 2014 15:31

Wah!! 寫:平行叉機我用得著, 連埋電池同充電器要幾多銀兩?
好睇你要乜級數叉機, 同埋電容量多小?
最好有埋價目清單考慮下 :mrgreen:

回覆文章

回到「談天說地 Chatting Square」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 10 位訪客