超級迷你四軸飛行器

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週四 15 5月, 2014 16:11

tatkongau 寫:
funoooo 寫:
funoooo 寫:tatkongau, 你都玩航拍。我都是, 我是用 phantom 2 + hero 3+, 你用什麼設備?好似穩定度有問題。(你在馬鞍山教書嗎? [鬼點子] )
funoooo兄,小弟不"財",我只是用 hubsan X4 H107C, 但超穩定,淘寶才300左右人仔,但都足絇自娯了,身邊同事都俾我毒,放工幾隻機一齊玩幾過癮. 其實都有諗過買phantom 2 + hero 3+, 但深怕會摔壞,打消了!

先排淘寳90元人仔買左部平行叉機, 可獨立叉6排電, 滿電自cut,30分鐘叉起一粒,無間斷爽足整個下午!

另,小弟正在馬鞍山誤人子弟! 8)
飛機仔都飛得這麼高而且定,非常之正。 [Good Job]
使我想一架。 Hubsan - 以前我都有留意, 就是不知效果如何? 現见你報告, 我可放心買一臺在香港玩。
[爽]

等我攪好如何壓縮影片後, 我放出我拍的片來給大家看. [好心情]

我拍了一間朋友的中学環境. 20分鐘有 4G 多, 現仍找方法去壓縮它. [翻桌]

另外你放了個大炸彈在學校,這麼大 lipo 電, 好鬼恐佈! [頭暈目眩]
我遲下會淘寶多2-3隻,有無興趣跟隊?

果舊鋰電有成11.1v, 20000mAh, EM-11都可以推至少2晩,其實好安全,只要部叉機靚,不過充過放便可!
謝謝了! 淘宝我ok, 而且大陸交收很方便. 如果你想我幫你買亦可。 :twisted:

頭像
tatkongau
白矮星

文章 tatkongau » 週四 15 5月, 2014 16:45

Wah!! 寫:
Wah!! 寫:平行叉機我用得著, 連埋電池同充電器要幾多銀兩?
好睇你要乜級數叉機, 同埋電容量多小?
最好有埋價目清單考慮下 :mrgreen:
我現役有3部叉機,可參考一下!

1. 中國製,充電電流5A, 放電1A, 鴨寮街有得買,約350左右,唔需大電流,要平必備!

2. 中國製,充電電流10A, 放電5A, 廣華街有得買,約600左右,此機以touch screen 操作,多微調,電流大,性價比高!

3. 韓國製,獨立雙叉設計,可獨立叉2排電,充電電流15A, 放電7A,廣華街有得買,約2300左右,此機最專業,叉得最足火,同人鬥車要爆炸力一定要呢部!

分別就好似山寨鏡,meade 和 高橋的分別!
附加檔案
左起,2,1,3

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週四 15 5月, 2014 18:11

睇完都係火牛+平衡充最化算~ :lol: :lol: :lol:
多幾粒電, 玩晒就走~

頭像
tatkongau
白矮星

文章 tatkongau » 週四 15 5月, 2014 22:45

Wah!! 寫:
funoooo 寫:tatkongau, 你都玩航拍。我都是, 我是用 phantom 2 + hero 3+, 你用什麼設備?好似穩定度有問題。(你在馬鞍山教書嗎? [鬼點子] )
funoooo兄,小弟不"財",我只是用 hubsan X4 H107C, 但超穩定,淘寶才300左右人仔,但都足絇自娯了,身邊同事都俾我毒,放工幾隻機一齊玩幾過癮. 其實都有諗過買phantom 2 + hero 3+, 但深怕會摔壞,打消了!

先排淘寳90元人仔買左部平行叉機, 可獨立叉6排電, 滿電自cut,30分鐘叉起一粒,無間斷爽足整個下午!

另,小弟正在馬鞍山誤人子弟! 8)
琴日我都正好帶左H107C出去飛, 不過最後被看更趕 :lol: :lol: :lol: :lol:
下次帶去南生圍...

剛剛upload:
http://www.youtube.com/watch?v=8isWZoVCxh0
why is your cam so wide angle?

頭像
admin
星河使者

文章 admin » 週五 16 5月, 2014 02:07

Wah!! 寫:
admin 寫:I want 2 la
放去農莊? :roll:
我住元朗,好近你啦

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週五 16 5月, 2014 08:31

Fisheye lens mod for wide angle view 8)

頭像
tatkongau
白矮星

文章 tatkongau » 週六 17 5月, 2014 19:34

今日去左科大玩左成個下午!超熱,玩玩下人在內機在外,而今日同場有三架機,片後半部影到其中一隻,仲影到部機被追撃,好趣緻!
http://youtu.be/cyXP3P8ghxI

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週六 17 5月, 2014 22:24

今日好黑仔,飛到30米左右忽然不受控制,直接墜機到地面,外殼花,一個馬達壞,無得飛lu...

https://www.youtube.com/watch?v=eGfBajw ... e=youtu.be

頭像
tatkongau
白矮星

文章 tatkongau » 週日 18 5月, 2014 13:34

Wah!! 寫:今日好黑仔,飛到30米左右忽然不受控制,直接墜機到地面,外殼花,一個馬達壞,無得飛lu...

https://www.youtube.com/watch?v=eGfBajw ... e=youtu.be
我都壞左個馬逹!

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週二 20 5月, 2014 16:22

淘緊幾個後備馬達, 睇下你是否需要?

andy2000a
主序星

文章 andy2000a » 週三 21 5月, 2014 09:36

目前便宜空拍機有

SKYARTEC Free X

JD392 空拍小四軸
Galaxy Visitor 2

Galaxy Visitor => 好像快出 3代
到底這些機體有何差異??

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週三 21 5月, 2014 10:19

andy2000a 寫:目前便宜空拍機有

我都睇中佢, 但得台灣有售, 而且放大電池殼要另購, 又唔知負重下可以飛耐.

頭像
Nosneb
夸克星

文章 Nosneb » 週三 21 5月, 2014 11:16

我有一架有鏡頭既搖控直升機, 不如搵一日出黎聚下

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週三 21 5月, 2014 13:02

Good idea ~ 8) 8) :lol: :lol:

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週三 21 5月, 2014 16:05

Wah!! 寫:
andy2000a 寫:目前便宜空拍機有

我都睇中佢, 但得台灣有售, 而且放大電池殼要另購, 又唔知負重下可以飛耐.
SKYartec free X, 有沒有資料?

回覆文章

回到「談天說地 Chatting Square」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 13 位訪客