[Sold] 二手 Astro-tech 106LE 望遠鏡

頭像
bingsze
夸克星

文章 bingsze » 週五 29 1月, 2010 17:39

芬佬一夜情,分手費大約一千,

唉!有錢可以買到玩具,但買不到愛情!

我們要和鏡子談戀愛哦! :D

頭像
鄧登凳
夸克星

文章 鄧登凳 » 週五 29 1月, 2010 18:06

Wah!! 寫:
anyone 寫:
我已後都要改口,叫奴老闆為 " 富貴波斯芬奴 " 先得! :D
"芬" 定係 "黑" 呢? [鬼點子]
"燻"左就會"黑", 所以正寫是「波斯燻奴」 [貴夫人-圖] [貴夫人-字] [挖鼻孔]
bingsze 寫:芬佬一夜情,分手費大約一千
青靚白淨...咁cheap [疑惑]

頭像
jj12667
中子星

Re: 二手 Astro-tech 106LE 望遠鏡

文章 jj12667 » 週五 29 1月, 2010 19:17

funoooo 寫:
BossKwan 寫:
funoooo 寫:只有用過一次。
經鏡神測試,並非完美。但都是一支好鏡。以此價錢得此鏡是值得。
RMB 7850 + 200 運費. = RMB 8050.
現在 9折 賣 = RMB 7245 (HK$8340.00) 運到香港。

賣得出,就謀 (考慮) Tan14 那支 Skywatcher ED120。

差點忘記,鋁箱是穿了個孔。但沒有影響支鏡。
光學這家東西,沒有百分百完美,即使天價品牌也如是。 :D

既然你說是 "好鏡",何不留著自用。恐怕你看完ED120後,又覺得AP130更好。 :lol: :lol:
其實,我想八卦下,你想找枝完美折射作什麼用途? :D
唉~~~ 聽完鏡神講未達頂級,心裡一沉了。而聽說 Skywatcher ED120 超了班才十五十六想換。無人要亦"無所謂"!自用。
不過想不到 Skywatcher ED120 賣了,現在真是什麼都"無所謂"了。

正如 JJ 所講,不能要求過高。一分錢一分貨。不能一分錢十分貨。 [壓力] [壓力] [壓力]
只是先前期望太高,失望大了點。
見"奴"老细你咁听我讲废话,先唔评论你支106ed俾个好消息你听,支SK120ed仲未卖出,只系14哥见无人问收起张相,若你同roh仲有意就快D call14哥啦,我消息系半小时前问口既!

roh
紅巨星

文章 roh » 週五 29 1月, 2010 20:26

jj12667 寫: 見"奴"老细你咁听我讲废话,先唔评论你支106ed俾个好消息你听,支SK120ed仲未卖出,只系14哥见无人问收起张相,若你同roh仲有意就快D call14哥啦,我消息系半小时前问口既!
謝謝jj兄通知, 我最快起碼要過埋年先動手. 只因過年前要出差. 所以我早前說只會二月才動手. 當然, 女又老闆要既野, 我一定唔敢爭. 除非佢放棄. [蔥寶恭喜樣]
有緣既, 我一定找 14 哥. Email 給他. [微笑]
謝謝 !!!

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週五 29 1月, 2010 21:50

roh 寫:
jj12667 寫: 見"奴"老细你咁听我讲废话,先唔评论你支106ed俾个好消息你听,支SK120ed仲未卖出,只系14哥见无人问收起张相,若你同roh仲有意就快D call14哥啦,我消息系半小时前问口既!
謝謝jj兄通知, 我最快起碼要過埋年先動手. 只因過年前要出差. 所以我早前說只會二月才動手. 當然, 女又老闆要既野, 我一定唔敢爭. 除非佢放棄. [蔥寶恭喜樣]
有緣既, 我一定找 14 哥. Email 給他. [微笑]
謝謝 !!!
那怎樣辦呢! 我支 106未出, 怎有錢周轉? [崩潰] [崩潰] [哭哭]

anyone
夸克星

文章 anyone » 週五 29 1月, 2010 21:52

funoooo 寫:
roh 寫:
謝謝 !!!
那怎樣辦呢! 我支 106未出, 怎有錢周轉? [崩潰] [崩潰] [哭哭]

去 " 咁機 " 啦 ! 或者揾 X 信兄弟幫手都得 !
:D gogogo ! [守門員之魂]

syyuen168
夸克星

文章 syyuen168 » 週五 29 1月, 2010 23:14

談戀愛講一生一世. 老細有的是錢, 玩完一次後科低一千元就松人, 再尋新玩物. 我已後都要改口,叫奴老闆為 " 富貴花心波斯芬奴 " 先得 :mrgreen: :mrgreen:

頭像
jj12667
中子星

文章 jj12667 » 週五 29 1月, 2010 23:27

买镜果阵就俾人推,而家卖镜就俾人唱,咁你仲卖口黎仲乜姐,支镜真系差到接受唔到咩,唔会支kson 102ed都好过佢呀??

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週五 29 1月, 2010 23:30

唉~~~

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週二 04 5月, 2010 10:40

push~~

頭像
funoooo
夸克星
聯繫:

文章 funoooo » 週一 10 5月, 2010 19:55

sold.

頭像
cwlam
白矮星

文章 cwlam » 週一 10 5月, 2010 21:16

14哥支FSQ等緊你呀老闆…

syyuen168
夸克星

文章 syyuen168 » 週一 10 5月, 2010 23:17

:mrgreen: :mrgreen:
cwlam 寫:14哥支FSQ等緊你呀老闆…

回覆文章

回到「觀星者天文儀器社」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 12 位訪客