清水灣的銀河

行星、深空天體、星野攝影等
回覆文章
頭像
bbyaya
中子星

清水灣的銀河

文章 bbyaya » 週二 03 6月, 2014 23:25

(1) Fujifilm XM-1 18-55mm@18mm f/3.6 ISO1600 (~canon ISO1000)
25s x 20
Astrotrac TT320X
DSS LR

(2) Canon 600D 改 55-250mm@55mm f/4 ISO3200
24s x 1
PS

(3) Fujifilm XM-1 18-55mm@18mm stitch f/2.8 ISO3200 (~Canon ISO2000)
20s each
Microsoft ICE, PS
附加檔案

sampson
紅巨星

文章 sampson » 週二 03 6月, 2014 23:34

[Good Job] [Good Job]
See you next time

頭像
Eddy So
夸克星

文章 Eddy So » 週三 04 6月, 2014 00:25

[Good Job] [Good Job]

頭像
littleming
夸克星
聯繫:

文章 littleming » 週三 04 6月, 2014 00:26

[Good Job] [Good Job] [Good Job]

kitkit
主序星

文章 kitkit » 週三 04 6月, 2014 01:30

[Good Job] 師兄你上星期六去左清水灣?

頭像
bbyaya
中子星

文章 bbyaya » 週三 04 6月, 2014 09:10

kitkit 寫:[Good Job] 師兄你上星期六去左清水灣?
是呀, 星期五去了黃金海岸, 星期六日就去了清水灣。餓了幾個月, 無月亮又好天又是假期唔出動對唔住自己 (雖然有些少對唔住老婆)

頭像
littleming
夸克星
聯繫:

文章 littleming » 週三 04 6月, 2014 09:19

bbyaya 寫:
kitkit 寫:[Good Job] 師兄你上星期六去左清水灣?
是呀, 星期五去了黃金海岸, 星期六日就去了清水灣。餓了幾個月, 無月亮又好天又是假期唔出動對唔住自己 (雖然有些少對唔住老婆)
那天氣氛幾好喎...

頭像
bbyaya
中子星

文章 bbyaya » 週三 04 6月, 2014 10:03

littleming 寫:
bbyaya 寫:
那天氣氛幾好喎...
有百幾二百人, 又有人影結婚照. 真係好好天, 肉眼見到銀河由天蠍到天鵝. 影到我唔捨得走, 不過都要走
你又唔黎, 咁我地可以三個傻佬一齊影相.

頭像
littleming
夸克星
聯繫:

文章 littleming » 週三 04 6月, 2014 12:25

bbyaya 寫:
bbyaya 寫:
那天氣氛幾好喎...
有百幾二百人, 又有人影結婚照. 真係好好天, 肉眼見到銀河由天蠍到天鵝. 影到我唔捨得走, 不過都要走
你又唔黎, 咁我地可以三個傻佬一齊影相.
:D 下次找個機會一齊去. :D :D

頭像
lawrencemok
白矮星

文章 lawrencemok » 週三 04 6月, 2014 20:52

bbyaya 處理d 相幾好, 要跟仔學野 :p

宇隆-天文滤镜
白矮星

文章 宇隆-天文滤镜 » 週四 05 6月, 2014 09:13

环境很好嘞

kitkit
主序星

文章 kitkit » 週六 07 6月, 2014 14:09

bbyaya 寫:
那天氣氛幾好喎...
好多好多人,下次可以一齊羦

回覆文章

回到「天文攝影 Astrophotography」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 31 位訪客