陰那山好天氣 (重新處理馬頭)

行星、深空天體、星野攝影等
siuba
主序星

文章 siuba » 週三 21 10月, 2015 22:25

anyone 寫:今次過關好輕鬆,背囊唔記得照X光都冇人理,關員顧住低頭玩手機! :shock:
溫爺..我地去同返都俾人查..><

頭像
tatkongau
白矮星

文章 tatkongau » 週三 21 10月, 2015 22:26

siuba 寫:
anyone 寫:今次過關好輕鬆,背囊唔記得照X光都冇人理,關員顧住低頭玩手機! :shock:
在次俾海關問我是否間牃 :shock:

siuba
主序星

文章 siuba » 週三 21 10月, 2015 22:26

tatkongau 寫:
siuba 寫:師兄勁~! d 相好正
你地其實點搭車上去..咁重.. :shock:
我已扭親手腳!
師兄保重..我地就係山上遇見你地果幾個~哈哈
我地都有40~50KG..拎到C... :roll:

siuba
主序星

文章 siuba » 週三 21 10月, 2015 22:29

siuba 寫:
在次俾海關問我是否間牃 :shock:
海關係咁問我地有冇帶攝錄機..以為我地拍戲..XDD

頭像
tatkongau
白矮星

文章 tatkongau » 週三 21 10月, 2015 22:30

siuba 寫:
我已扭親手腳!
現在才留意到,完來是siuba師兄!

siuba
主序星

文章 siuba » 週三 21 10月, 2015 23:15

siuba 寫:
我已扭親手腳!
現在才留意到,完來是siuba師兄!
幸會各位前輩 :P

頭像
wtyu21
夸克星

文章 wtyu21 » 週四 22 10月, 2015 01:06

siuba 寫:
wtyu21 寫:
clover 寫:好正,山上好似好多人,依家山上面係咪冇市電啦?
要 “識做” 同......~
呀師兄..你有冇事?山上面咩情況駛唔駛你宣揚出去? :evil:
已經刪除留言~我都只不過係聞說,我先搭咀~

頭像
anthony168
紅巨星

文章 anthony168 » 週四 22 10月, 2015 07:42

D相好靚,正到不得了!

頭像
clover
中子星

文章 clover » 週四 22 10月, 2015 08:07

wtyu21 寫:
唔好意思師兄,問左d唔比問既問題。

頭像
bbyaya
中子星

文章 bbyaya » 週四 22 10月, 2015 08:16

重新處理更加正 [Good Job] [想入非非]

LT
夸克星
聯繫:

文章 LT » 週四 22 10月, 2015 08:48

tatkongau 寫:重新處理馬頭,之前D星太爆,不知今次有否改進?
This reprocessed one looks a bit better.

LT
夸克星
聯繫:

文章 LT » 週四 22 10月, 2015 08:52

clover 寫:
wtyu21 寫:
唔好意思師兄,問左d唔比問既問題。
問者無罪。只不過,對於一些"檯底交易"的資訊,答者就需要採用 "有技巧" 地回答,例如 "私訊"。

頭像
tatkongau
白矮星

文章 tatkongau » 週四 22 10月, 2015 09:02

bbyaya 寫:重新處理更加正 [Good Job] [想入非非]
LT 寫:
tatkongau 寫:重新處理馬頭,之前D星太爆,不知今次有否改進?
This reprocessed one looks a bit better.
其實只是斑門弄斧,花了很多時間學習新軟件PixInsight,對很多設定仍然很陌生,日後還要向高手們多多學習!

anyone
夸克星

文章 anyone » 週四 22 10月, 2015 11:29

siuba 寫:
我比較好彩,這五年,往來梅州十幾次,未試過有問我。只是試過一次去紅土地在西部通道過關時問D係乜器材,並要登記。 :roll:

頭像
tatkongau
白矮星

文章 tatkongau » 週四 22 10月, 2015 13:16

anyone 寫:
siuba 寫:
我比較好彩,這五年,往來梅州十幾次,未試過有問我。只是試過一次去紅土地在西部通道過關時問D係乜器材,並要登記。 :roll:
溫爺夠正氣!可能我地似水客!

回覆文章

回到「天文攝影 Astrophotography」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 15 位訪客