十一月陰那山觀星旅行團意向

頭像
Tarepanda
夸克星

文章 Tarepanda » 週三 04 11月, 2009 22:37

Passerby-B 寫:
Wah!! 寫:十一月唔近香港或國內公眾假期, 我諗直通巴士唔會咁快滿額.
可以等到 11 或 12號視乎天氣情況睇下是否出發.
如果買到來回巴士票之後, 發覺天氣差到不得了, 最終消取行程, 每人都只係損失來回巴士票 $140+
大佬﹗我要係深圳上車至得呀,邊個帶我去呀 [不要啊]
呢個貼得阿Wah識去
梗係由佢帶你去啦
但如果佢係沙田坐巴士,咁又點呢?
想問係巴士每日有幾多班>?同埋幾多點出發的?
如果當天才決定坐巴士去,會唔會沒位呢?
B哥係深圳,不如一起坐火車去啦,但你要提前一天買點硬卧票先 8)

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週三 04 11月, 2009 23:29

遲d可以問下旅行社, 部巴士仲會係邊幾個地區有站.

頭像
Passerby-B
中子星

文章 Passerby-B » 週四 05 11月, 2009 09:20

噚晚有d頭緒,收到一個神秘高人來電,話20日可以上陰那,我當然立即拍其馬屁,20就20啦。
但是,問題尚未解決,高人亦會在香港出發。我仍被丟在深圳。
現望各位指點,在深圳怎樣去梅懸,例如搭火車,搭巴士,在那裏搭,行車要多久等等,或者俾個introducion,等我揾人去查。
又我哋唔同地點出發,到了梅懸又在那裏集合,怎樣上山,幾時book酒店。dd我全部唔識,點搞

頭像
opa
夸克星

文章 opa » 週四 05 11月, 2009 09:26

Passerby-B 寫:噚晚有d頭緒,收到一個神秘高人來電,話20日可以上陰那,我當然立即拍其馬屁,20就20啦。
但是,問題尚未解決,高人亦會在香港出發。我仍被丟在深圳。
現望各位指點,在深圳怎樣去梅懸,例如搭火車,搭巴士,在那裏搭,行車要多久等等,或者俾個introducion,等我揾人去查。
又我哋唔同地點出發,到了梅懸又在那裏集合,怎樣上山,幾時book酒店。dd我全部唔識,點搞
如果, 果幾日唔去台灣, 你又願意包我食宿交通費, 我帶你上去啦..最多同你揹埋鏡..

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週四 05 11月, 2009 09:29

唔講20號住~
14-16日團有無人有興趣?

頭像
Tarepanda
夸克星

文章 Tarepanda » 週四 05 11月, 2009 14:30

Wah!! 寫:唔講20號住~
如果天氣好

我13-15有興趣 :twisted:

頭像
opa
夸克星

文章 opa » 週四 05 11月, 2009 14:39

Tarepanda 寫:
如果天氣好

我呢排運氣唔錯, 俾唔俾我跟呀? 不過如果坐 van 仔加上係大陸, 都唔方便帶太重型器材...

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週四 05 11月, 2009 14:47

剛打去旅行社, 回程的票只預有留5張可在香港買到, 15或16號回程現已經賣晒, 即係要去到梅州才有機會買到回程票! @.@|||
唔知有無得請蔡小姐幫忙買回程票呢?........................ :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

頭像
Tarepanda
夸克星

文章 Tarepanda » 週四 05 11月, 2009 14:55

opa 寫:
如果天氣好

我呢排運氣唔錯, 俾唔俾我跟呀? 不過如果坐 van 仔加上係大陸, 都唔方便帶太重型器材...
大王,你講笑啦,你去過, 只要肯帶我去;己經
萬分寵幸啦
:twisted:

頭像
Tarepanda
夸克星

文章 Tarepanda » 週四 05 11月, 2009 14:57

Wah!! 寫:剛打去旅行社, 回程的票只預有留5張可在香港買到, 15或16號回程現已經賣晒, 即係要去到梅州才有機會買到回程票! @.@|||
唔知有無得請蔡小姐幫忙買回程票呢?........................ :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
都係唔錯的辨法
又或者當天到左,即刻買左車票先上山
唔知火車票又點買呢
中旅應該有火 車票買,貴多幾十元,來回可能都要4百多元

頭像
opa
夸克星

文章 opa » 週四 05 11月, 2009 15:03

Wah!! 寫:剛打去旅行社, 回程的票只預有留5張可在香港買到, 15或16號回程現已經賣晒, 即係要去到梅州才有機會買到回程票! @.@|||
都係唔錯的辨法
又或者當天到左,即刻買左車票先上山
唔知火車票又點買呢
中旅應該有火 車票買,貴多幾十元,來回可能都要4百多元
大巴可以沙田或上水上車..經梅州火車要由羅湖關行過去, 時間亦唔係太方便...包車最方便但比較重皮.

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週四 05 11月, 2009 15:07

大巴可以元朗上車添~

剛才再問中旅, 15/16號回程只有三個位 @.@|||

頭像
Wah!!
夸克星
聯繫:

文章 Wah!! » 週四 05 11月, 2009 15:14

旅行社A的最新回覆:
梅州查詢電話是: 86 753 2192005
賣票地點位於華僑大廈對面
剛問過15及16日,暫時也有大量座位。

xiaoshayiyezi
星際雲

文章 xiaoshayiyezi » 週三 11 11月, 2009 11:57

不知过几日天气好不好?买票的事我尽力问一问。应该可以让的士司机帮你们买。

回覆文章

回到「天文活動消息 Astro Activity News」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 11 位訪客