陳一冰體操吊環失金, 冇人說裁判造假。劉翔欄前倒下, 報紙電台群起攻之?!

頭像
arsenal_hk
主序星

陳一冰體操吊環失金, 冇人說裁判造假。劉翔欄前倒下, 報紙電台群起攻之?!

文章 arsenal_hk » 週三 08 8月, 2012 13:20

陳一冰完美完成體操吊環動作, 卻以0.1分飲恨失金, 冇人說裁判造假。

昨日劉翔欄前受傷倒下, 香港自稱中立的傳媒急不及待群起攻之,
商台 李慧玲 大大聲話劉翔堅持比賽唔專業, 又造假, 有劇本演技好。
其實妳肯定當中的因由嗎?

妳叫大家唔好將「觀賞奧運」同「愛唔愛國」相提並論,妳真係咁中立唔政治化,
又可苦要利用一位八年來默默耕耘的受傷運動員做妳攻擊共產黨的工具?
其實妳有冇良心? 有冇同情心?? :cry:

妳說自己成了中國人, 是冇得改變的客觀事實, 自己也沒辦法。
希望妳盡早達成心願, 移民新加坡, 日本 同 美國好了!

我唔愛黨, 但我熱愛國家, 熱愛中華民俗!

頭像
MOON TO
夸克星

文章 MOON TO » 週三 08 8月, 2012 13:34

唔止香港,全中國十幾憶人民都話劉翔做假,死未

頭像
Archimedes
主序星
聯繫:

文章 Archimedes » 週三 08 8月, 2012 14:26

十幾億?無咁誇。至少我哋呢啲業餘運動員知道佢哋專業嘅平時訓練所付出嘅努力同毅力有幾辛苦。比賽時除非係已經提前鎖定勝局我哋唔係照樣帶傷上陣,疼到影響跑步了示意球證去到場邊搵隊醫噴啲藥之後繼續比賽。業餘如此,更何況專業呢?
啲人坐喺張椅上對著電腦斟杯茶歎緊空調講嘢不經大腦亂咁噴屎,質素低,有乜法啊?

頭像
MOON TO
夸克星

文章 MOON TO » 週三 08 8月, 2012 14:31

真的假不了……

syyuen168
夸克星

文章 syyuen168 » 週三 08 8月, 2012 14:33

相信只是一部份人姊 :roll: :roll:
MOON TO 寫:唔止香港,全中國十幾憶人民都話劉翔做假,死未

頭像
MOON TO
夸克星

文章 MOON TO » 週三 08 8月, 2012 14:44

syyuen168 寫:相信只是一部份人姊 :roll: :roll:
MOON TO 寫:唔止香港,全中國十幾憶人民都話劉翔做假,死未
什麼什麼民日報都有份

頭像
arsenal_hk
主序星

文章 arsenal_hk » 週三 08 8月, 2012 14:44

批評劉翔堅持比賽好唔專業, 我聽到後只有無言同心痛。

昨晚女排 中國對日本,
王一梅最後一屆出席奧運, 帶傷堅持出戰打足五局。
這種精神實令人感動尊敬。
李慧玲可以將體育精神說成唔專業嗎?

這班人反共反中反上腦了。
一開口就已經笑死人!

davidc129
紅巨星

文章 davidc129 » 週三 08 8月, 2012 15:06

凡事都猜疑、懷疑的人不代表他們聰明(他們可能自以為係),只表示他們人格缺陷,嚴重的是一種精神病。世界太多這種人,就沒有真、善、美!

頭像
豆豸苗
夸克星

文章 豆豸苗 » 週三 08 8月, 2012 15:30

時下很多人都養成抽水的壞習慣...

頭像
MOON TO
夸克星

文章 MOON TO » 週三 08 8月, 2012 15:41

假的真不了…

頭像
arsenal_hk
主序星

文章 arsenal_hk » 週三 08 8月, 2012 15:43

默默耕耘的運動員, 有苦自己知。努力多年最終倒地受傷是不幸。

難度第一個跳出來抽之插之, 就代表自己幾有料幾醒目?
其實自己露晒底係幾咁肉酸, 幾冇修養。

說他們有甚麼贊助商... 即等如一個勺民說不隨地掉垃圾, 清潔工人有甚麼工做 一樣。一開口就知你係勺民冇文化啦!

還是將「觀賞奧運」 同 「反中反共分開吧!」。

頭像
MOON TO
夸克星

文章 MOON TO » 週三 08 8月, 2012 15:46

arsenal_hk 寫:默默耕耘的運動員, 有苦自己知。努力多年最終倒地受傷是不幸。

難度第一個跳出來抽之插之, 就代表自己幾有料幾醒目?
其實自己露晒底係幾咁肉酸, 幾冇修養。

說他們有甚麼贊助商... 即等如一個勺民說不隨地掉垃圾, 清潔工人有甚麼工做 一樣。一開口就知你係勺民冇文化啦!

還是將「觀賞奧運」 同 「反中反共分開吧!」。
呢度冇人反共﹖只有你不停咁講反共﹖我都覺得奇怪﹖ :?: :?:

頭像
arsenal_hk
主序星

文章 arsenal_hk » 週三 08 8月, 2012 15:48

請看全文, 我是說 李慧玲等一群人而已!

頭像
MOON TO
夸克星

文章 MOON TO » 週三 08 8月, 2012 15:49

arsenal_hk 寫:請看全文, 我是說 李慧玲等一群人而已!
哦,誤會左,咁香港有言論自由,又好難唔比人講

頭像
arsenal_hk
主序星

文章 arsenal_hk » 週三 08 8月, 2012 15:58

論壇係一個好地方, 各舒己見。

只要不人身攻擊, 你話幾咁好呢! :lol:

回覆文章

回到「談天說地 Chatting Square」

誰在線上

正在瀏覽這個版面的使用者:沒有註冊會員 和 8 位訪客